Свидетели на обвинението започнаха да дават показания в процеса срещу ар енд би звездата Ар Кели, определен от прокуратурата като насилник, подмамвал момичета, момчета и млади жени и доминирал над тях физически, сексуално и психически, докато адвокатът му предупреди съдебните заседатели, че ще трябва да се опитат да открият истината сред лъжите на свидетелите, съобщи Асошиейтед прес.

Дългоочакваното дело започна в съд в Бруклин, Ню Йорк, като през следващите месеци се очакват свидетелските показания на неколцина от обвиняващите носителя на награди "Грами", чиято кариера бе прекратена след обвиненията, заради които се озова в затвора и започна да се разорява.

Първият свидетел на прокуратурата Джеронда Пейс каза пред съда в сряда, че е била 16-годишна девственица и член на фенклуб на Ар Кели, когато той е поканил в дома си през 2010 г. Той незабавно й наредил да свали дрехите си, каза Пейс.

"Поиска от мен да продължавам да казвам на всички, че съм на 19 години и да се държа като 21-годишна", каза тя. Когато научил, че е девствена, Кели казал, че "това е добре" и добавил, че иска "да я обучи" сексуално. Наредил й да му казва "татенце", каза Пейс.

През следващите шест месеца срещите помежду им продължили, като Кели, чието истинско име е Робърт Силвестър Кели, ставал все по-властен, избухвал и проявявал насилие, когато тя не спазвала "правилата на Роб". Веднъж музикантът така се ядосал, че "ме зашлеви и започна да ме души, докато не припаднах", каза тя. След това той се изплюл в лицето й и я принудил към орален секс, добави Пейс. Тя е запазила синя фланелка от случая, върху която има запазена ДНК, обяви прокуратурата.

"Това не е дело срещу знаменитост, която много обича да се забавлява. Това е дело срещу насилник", каза помощник прокурор Мария Крус Мелендес на съдебните заседатели при представянето на доказателствата по федералното дело.

Тя обясни, че Ар Кели раздавал пропуски за бекстейджа на момичета и млади жени, които да се присъединят към компанията му, понякога в дома му или в студиото, където той "доминирал и ги контролирал физически, сексуално и психически".

Dir.bg