Рапърът и носител на "Грами" и "Оскар" Еминем се завръща към актьорството 19 години след дебюта си във филма "Осма миля", пише сайтът на сп. "Билборд".

48-годишният Еминем ще изпълни епизодична роля в новата телевизионна драма BMF (Black Mafia Family), която разказва действителната история на известна престъпна фамилия.

Продуцент на поредицата, която ще бъде излъчена по-късно през годината в САЩ, е рапърът Къртис Джаксън (50 Cent). Освен това той ще режисира и епизод от нея.

Сериалът проследява историята на престъпна фамилия, участвала в трафика на наркотици и прането на пари в Детройт. Еминем ще се превъплъти в образа на Ричард Уърши младши, известен като Уайт Бой Рик - най-младият информатор в историята на ФБР, който по-късно става наркодилър и е осъден на доживотен затвор за притежание на повече от 8 килограма кокаин. Вече 52-годишен, Уърши бе пуснат на свобода миналия юни.

За същия персонаж през 2018 г. излезе филмът "Хлапето Рик" с Ричи Мерит в ролята и Матю Макконъхи като Ричард Уърши старши.

"Не може да продуцирам сериал, чието действие се развива в Детройт, и да не поканя за участие легендарния Еминем", написа в Twitter 50 Cent.
Рапърът и продуцент разкри, че зрителите ще видят колегата му като младия Уайт Бой Рик. За целта ще бъдат използвани специални ефекти за подмладяване, подобни на тези във филма "Ирландецът" (2019) на Мартин Скорсезе. 

Дарик