За всеки водач на автомобил е важно неговото превозно средство да бъде в изрядно състояние. По този начин той подсигурява не само своите комфорт и безопасност, но и предпазва всички шофьори и пешеходци около себе си. За да поддържа състоянието на колата си средностатистическият шофьор най-често се обръща към автосервиз за извършване на ремонти. Това е особено вярно, когато задачата е по-сложна от простата смяна на крушка или спукана гума. Въпреки това, е напълно възможно да се научите сами да обслужвате своята кола, независимо от това какъв ремонт е нужен. Така не само ще спестявате от парите за ремонт, но и ще придобиете уменията да се справяте с проблеми бързо и лесно, доближавайки се до нивото на всеки механик.

Това е възможно с помощта на огромната база с ресурси на AUTODOC Club. В платформата ще намерите наръчници за ремонт на всички марки автомобили, техните стари и съвременни модели. С помощта на тази услуга ще намерите множество илюстрирани PDF уроци и инструктивни видеа, а ако посетите YouTube канала ще видите над 2000 клипа, описващи поправки на популярни модели автомобили. Нужно е само да въведете основна информация за колата си (марка, модел...) и ще можете да се възползвате от всички налични ресурси по въпроса. Следвайки предоставените инструкции ще се научите сами да правите диагностика на своя автомобил, да следите за повреди и да се справяте с често срещани проблеми, както и какви инструменти са необходими за това. Ще получавате и съвети и лайфхакове, които ще помогнат на всеки шофьор.

 За да започнете сами ремонт:

- За да сте сигурни, че новата част е идентична със старата и ще пасне в автомобила ви, въведете неговия VIN код.

- Подберете подходящите инструменти и извършете ремонта с помощта на инструкциите.

- След приключване се уверете, че автомобилът работи изправно.

За да улесните употребата на наръчниците и да получавате подходяща за вас информация, можете да свалите на телефона си приложение AUTODOC Club и да добавите данните на автомобила си.

Ако не намерите информация за марката и модела на своя автомобил, имате възможност да направите искане за създаване на инструкции за него. Екипът на AUTODOC Club постоянно обновява каталога с наръчници и инструкции и ще ви ви уведоми, когато създаденият за вас урок е наличен на сайта.

Можете също да споделите мнения и съвети с други шофьори във форума или да потърсите помощ от тях.

 

AUTODOC