Линда Еванджелиста, едно от най-прочутите имена сред топ моделите от 90-те години, потвърди, че е обезобразена от козметична процедура и щетите са непоправими. Причината за "постоянната деформация" е вид хиперплазия като реакция на процедура на намаляване на мазнините. Става дума за нехирургична намеса, при която с ниски температури се предизвиква намаляване на натрупването на мазнини в определени части от тялото.

Това се е случило преди 5 години и вместо да намалеят, мастните клетки са се умножили, обяснява 56-годишната канадка. "Останах, както медиите пишат, "неузнаваема", написа тя в профила си в "Инстаграм", където има близо 900 хиляди последователи.

Това е и причината да изчезне от поява на публични места.

Преминах през "две болезнени, неуспешни коригиращи операции" след процедура за вталяване, което предизвика обратен ефект, допълва тя.

"Към моите последователи, които се чудят защо не работя, докато моите съратнички имат процъфтяваща кариера - причината е, че бях брутално деформирана от процедура, която предизвика противоположното на това, което беше обещано", пише Еванджелиста.

В постинга си тя споделя, че това не само е съсипало живота ѝ, но и я е захвърлило в дълбока спирала на депресия, тъга и самосъжаление, заради което се оттеглила от появи. Историята е споделена, за да може да продължи напред, но и от текста излиза, че тя ще съди отговорната за случилото се компания.

"Уморих се да живея така. Искам да изляза през вратата с високо вдигната глава, макар вече да не приличам на себе си", пише още бившият модел.

Дневник