Красотата е нещо, с което всяка жена би се гордяла и въпреки, че е абстрактно понятие, което в очите на всеки човек би изглеждало по различен начин, то диктува една от най-печелившите индустрии в света и определено е критерий, по който все още създаваме първото си впечатление за някого, още преди да сме го опознали. След определена възраст обаче, дори и най-рекламираната и възторжено представяна декоративна козметика не е в състояние да замаскира следите, които времето оставя върху кожата на лицето ни.

Само възрастта ли е виновна за появата на бръчки

Отговорът е не! Истината е, че до определена степен ние самите оставяме епидермиса да се състари, като пренебрегваме факта, че колкото по-рано започнем да използваме необходимите хидратиращи продукти като тези https://makeup.bg/brand/936350/, толкова по-добре! 

Липса на влага в кожата

Тялото на един възрастен се състои от 65% вода, като около една четвърт от запаса на това количество се намира именно в кожата. По тази причина, ролята ѝ за запазването на епидермиса в добро състояние е фундаментална. Водата в кожата има движение отвътре навън, като по пътя си напоява всички слоеве, преди да достигне най-външния и да се изпари. Има обаче много условия, които влияят и могат да увредят роговия (най-горния) слой, който е отговорен за регулирането на този процес. Сред тях са факторите на околната среда, емоционалният стрес, преумората, козметичните продукти със съмнителни и агресивни формули, както и тютюнопушенето, алкохолът или някои медикаменти. В голяма част от случаите няма как да повлияем, но това над което имаме контрол и можем да си помогнем сами, е навременната употреба на подходящите средства!

Необходими мерки за красота

Вече споменахме, че колкото по-рано започнем да набавяме допълнително количество влага на кожните слоеве, толкова по-добре. Казвайки това, нямаме предвид да се започне от тийнейджърска възраст. Според голяма част от признатите дерматолози по света, при навършването на 25 години е изключително подходящ момент, в който да започнем да полагаме по-специални грижи за кожата на лицето си. Плюсът от голямото разнообразие на разкрасителни продукти в наше време е, че имаме на разположение такива с няколко функции, например почистващи лосиони, пяни, основи за грим или фон дьо тени с хидратиращи компоненти. Така винаги ще имаме възможността да осигуряваме необходимата доза вода на клетките, дори и да забравим да нанесем овлажняващия дневен или нощен крем.

MakeUp