"Ролингстоунс" започнаха в неделя от Сейнт Луис турнето си No Filter с отдаване почит на барабаниста Чарли Уотс, който почина преди месец. За пръв път от 1963 г. насам групата излезе на сцената без него.

Негови снимки и видео бяха прожектирани на огромните екрани, докато от тонколоните звучаха негови солови изпълнения.

Множеството от близо 60 хиляди фенове скандираше "Чарли! Чарли!", разказва "Ройтерс".

Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рон Ууд откриха шоуто с парчето Street Fighting Man. "Много е вълнуващо да видим тези снимки на Чарли по екраните. Това е първото ни турне, което правим без него", каза от сцената Джагър, докато се държаха за ръце с Ричардс.

Той благодари на верните почитатели на тяхната музика за подкрепата и почитта им към Уотс. "Чарли ще ми липсва толкова много на сцената и извън нея", допълни Джагър.

Не се сбъднаха спекулациите, че на сцената ще има черно-бяло изображение на прочутото ярко лого с изплезен език в памет на 80-годишния барабанист. Мястото му бе заето в Сейнт Луис от Стив Джордан. Неговото име като временен заместник на Уотс се появи през август, като идеята бе да свири с групата, докато титулярът се възстанови.

Турнето с 13 концерта бе отложено заради пандемията. То трябва да приключи в края на ноември и "Ролингстоунс" не казват ясно дали това ще е последното им шоу.

"Задавали са ми този въпрос, когато бях на 31", каза Джагър, който е на 78 години. "Не знам. Всичко може да се случи. Знаете как е - ако догодина всички се чувстват добре и са ок за турне, сигурен съм, че ще правим още спектакли. В момента просто опитвам да се съсредоточа върху това турне", допълни той миналата седмица.

Дневник