Традиционните игри с карти губят популярност всяка година, което е тъжно за много от ветераните в игрите, но все пак картите не ни напускат толкова лесно, защото всяка година хората измислят все по-нови игри с тях.

Затова днес ще ви опишем някои сравнително нови игри, които се появиха на пазара съвсем наскоро, както и някои стари, но страхотни игри! Някои от тях можете да играете и сами в интернет. Побързайте да прочетете всичко за тях, за да се впуснете в игра веднага!

Покер

С прости правила и истински адреналин, това вероятно е играта, за която всички са чували. Всъщност, не е нужно да учите приятелите си, или да ходите в игрални зали, защото можете сами да играете онлайн покер напълно безплатно.

Разбира се, можете да играете и покер с приятелите си, защото най-често играта не трае повече от няколко минути и правилата ѝ не са толкова сложни. Можете да откриете и доста разновидности на играта в интернет, някои включват различни правила, други предизвикателства, затова разгледайте различните видове и тогава се впуснете в игра с приятели!

UNO

Uno е много проста игра, която всъщност е още по-опростяване на играта, която всички познаваме като „макао“. Тестето се състои от цветни карти с различни числа и символи на тях. Участниците получават 7 карти в началото на играта и се редуват да поставят по една. Когато бъдат поставени т. нар. „наказателни карти“, играчите ще трябва да извършат различни неща — да теглят допълнително карти, да пропуснат реда си и др.

Печели този, който първи се отърве от всички карти. Разбира се, когато играчът има само една карта в ръка, той трябва да извика „UNO“, в противен случай трябва да изтегли още карти. Често се случва и играчите, които се отърват от всичките си карти, да прекарват много време изчаквайки този, който ще заеме второто място.

Пасианс

Въпреки че пасиансът е доста стара игра, невъзможно е да не го споменем. За разлика от другите игри, които може да се играят от много хора, понякога са нужни и такива, с които сам можеш да се занимаваш. Затова в повечето случаи игрите за един играч се предпочитат (въпреки че има варианти на тази игра както за един играч, така и такива, които се играят от повече хора).

Това става лесно. С едно или повече тестета играчите трябва да подредят последователността на картите в правилния ред. Има доста карти, които трябва да се наредят, особено ако използвате повече от едно тесте. Всичко, от което се нуждаете, са обикновени карти за игра — така можете да се забавлявате, докато играете пасианс с приятелите си!

Черен петър

Тази игра със сигурност ще върне някои от вас в детството. Макар и да изглежда на пръв поглед скучна, със сигурност ще ви даде повод за забавление, когато я играете с приятели. Ако не сте запознати с правилата ѝ, сега бързо ще ги припомним.

Главната идея на играта е да се отървете от картата черен петър, като накрая не трябва да я държите. Събирате еднаквите карти в чифтове (двойки), като теглите карти от своите противници на сляпо. В момента, в който имате две еднакви, ги отделяте на масата. Ако останете последен с картата черен петър, губите играта.

Magic: The Gathering

Това е сравнително нова игра, която е и доста сложна. Не се препоръчва за по -„начинаещи“ играчи, защото трябва да можете да играете тази игра от самото начало. Всеки играч на MTG, който иска да участва, трябва да има свое собствено игрално тесте.

То играе ролята на магьосник, а основната цел на играта, е да се победи врага. Тези, които загубят получените в началото 20 “жизнени точки” или внезапно се “отровят”, ще загубят. Как да спечелите? Има много предмети, игри и същества, които могат да ви помогнат.

Те включват артефакти, които трайно прилагат определени решения или същества с различни способности — защита, първи удар, сливане на живота и бдителност. Както можете да видите, тук са се появили технически термини, но с времето, след като сте ги усвоили, става лесно да разберете всички правила на играта и да разработите своя собствена стратегия за победа над противника. Това вероятно няма винаги да работи — ще има и много обрати, които със сигурност ще добавят вълнение към тази гениална и адски забавна игра.

Заключение

Представихме ви няколко игри с карти, които можете да играете сами, с приятели, или онлайн. Някои от тях са доста известни, а други не толкова познати на повечето хора. Без значение дали сте ги играли преди, или нямате особено опит с тях, със сигурност ще ви се сторят интересни, ако проучите правилата и създадете стратегии, които да следвате.

Затова не се бавете, а изберете играта, която най-много ви допада, разучете я добре и се впуснете в игра веднага! Всички тези игри са доста по-забавни, когато се играят с приятели, затова поканете и своите близки и се насладете на играта заедно с тях!

Съдържание на Казино Цар