Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира възстановяването и укрепването на ЖП надлеза на бул. "Ришки проход" в Шумен.

За това са се договорили министър Виолета Комитова и заместник-кметът на общината Боян Тодоров, става ясно от съобщение на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Експлоатираното и поддържано от местната власт съоръжение е част от трасето Шумен – Бургас, по което се извършва интензивно движение, включително на тежкотоварни превозни средства, и се намира над железопътна линия. В момента то е с конструктивни проблеми и за повишаване на безопасността на пътуващите по моста и преминаващите под него влакове е необходимо извършването на ремонтно-възстановителни работи. За изпълнението им Община Шумен е изготвила проект и има издадено разрешение за строеж.

Индикативната стойност на необходимите средства за изпълнение на предвидените дейности е в размер на 1 млн. лв. Предвижда се те да бъдат предоставени чрез програмата, по която МРРБ подпомага общини при извършването на благоустройствени дейности, съобщава още МРРБ.

Припомняме, че парапетът на ЖП надлеза се повреди през 2017-та и оттогава започнаха да се търсят средства за ремонта на цялото съоръжение.

ШУМ.БГ