Всички жени мечтаят за дълга и здрава коса. Това обикновено е процес, който отнема ужасно много време и търпение, а понякога резултатите не са чак толкова успешни, колкото на нас ни се иска. Ето защо в следващите редове решихме да ви представим някои лесни трикове за вашето ежедневие, които ще направят косата ви здрава и сияйна. Следвайте ги и няма да съжалявате, а напротив – косата ви ще бъде благодарна за грижите, които полагате за нея.

Как косата ни да расте по-бързо по естествен начин?

Ако искате дълга и здрава коса, не е необходимо да използвате химични субстанции, за да има видим ефект. Започнете от грижата за себе си. Това ще се отрази върху ефективния растеж на коса. Винаги започнете със своето ментално здраве. Липсата на стрес и допълнителни фактори, които нарушават психическия ви баланс, ще се отразят благоприятно върху външния вид на вашата коса. Избягвайте честа смяна на шампоан, балсам и друг вид козметика за коса. Ограничете до минимум топлинната обработка на косата си, която лесно се уврежда от действието на сешоари, маши и преси върху нея. Още нещо много важно е балансираното хранене. Достатъчният прием на микроелементи и най-вече витамини, а също така и достатъчно протеини, ще се отразят добре на кожата и нейните придатъци. Винаги създавайте разнообразно меню, което да задоволи потребностите на организма ви.

Какви химични вещества можем да използваме, за да накараме косата ни да расте?

Освен промяната в начина ни на живот, можем да използваме и други субстанции, които да подсилят здравината на косъма и неговия растеж. По този начин ще си осигурим доста по-бърз процес и резултат, от който със сигурност ще останем доволни. Едно от най-широкоразпространените вещества е популярният minoxidil. Той стимулира разширяването на кръвоносните съдове в областта на скалпа, благодарение на което повече хранителни вещества и микроелементи като йони и витамини достигат до корена на косъма. Това може да засили растежа в резултат на доставката на важни субстанции за изграждането и поддържането на здрава и дълга коса.

Ако искате да изглеждате добре и да се радвате на здрав скалп, ви препоръчваме да спазвате добра лична хигиена и да намалите вредните вещества около вас. В случай, че имате изяви на косопад или друг проблем с косата си, ви препоръчваме да се консултирате с дерматолог. Той ще ви даде точни и ясни насоки какво да правите. Доверете се на специалистите и забравете за тънката и отпадаща коса още днес!

 

Съдържание на Gettik