Легендарните рокаджии "Scorpions" се завръщат с нов албум, озаглавен "Rock Believer", който записваха в студиото си в Хановер, Германия през цялата година досега.

По време на световната пандемия Клаус Майне и компания използват възможността да се съберат отново всички заедно и да творят нова музика.

    "Rock Believer" се доближава много до стила на албума ни DNA. Искахме да се върнем към същността на това, което ни определи в началото. Записахме колекцията между четирите стени на студиото, както го правихме през осемдесетте. Нямаме търпение да се качим отново на сцената и да се раздадем за нашите фенове като доброто старо време", разказва фронтменът, чиято запазена марка е каскетът.

"Rock Believer" е с голям заряд и носи истински прилив на адреналин на слушателя, което без съмнение е доказателство за нестихващата енергия на рок легендите и до днес, твърдят от екипа им.

2022 г. ще бъде важна година за групата, тъй като освен появата на албума и световното турне, "Scorpions" празнуват 50 години от издаването на прочутата си дебютна компилация Lonesome Crow.

    "Мисълта, че ще имаме възможността отново да се забавляваме всички заедно на сцената и ще се срещнем с феновете ни, ме кара да настръхна", споделя основателят на бандата Рудолф Шенкер.

Обиколката започва с концерт на 26 март в Лас Вегас. Има дати и за Португалия, Полша, Чехия. На 23 май забиват в "Arena Di Verona" в Италия.

 dir.bg