Американският супермодел Емили Ратайковски твърди, че е била сексуално насилвана на снимачната площадка на музикалното видео към хитовата песен Blurred Lines, съобщи Би Би Си.

В предстоящата й да излезе книга 30-годишната красавица обвинява певеца Робин Тик, че я опипвал без съгласие по време на снимките на видеото през 2013 г.

44-годишният Тик все още не е отговорил на искането на Би Би Си за коментар.

Твърденията, за първи път съобщени във вестник „Сънди таймс“ , фигурират в предстоящата да се появи книга на Ратайковски „Моето тяло“.

30-годишната манекенка твърди, че Тик "се е върнал на снимачната площадка малко пиян, за да снима само с мен".

"От нищото почувствах прохладата и чуждостта на ръцете на непознат, обхващащи голите ми гърди отзад. Инстинктивно се отдалечих, поглеждайки назад към Робин Тик", пише тя.

Ратайковски се появи във видеото заедно с Тик, Фарел Уилямс и рапъра ТI.

Режисьорът на видеото Даян Мартел каза пред „Сънди таймс“, че помни предполагаемия инцидент.

"Спомням си момента, в който той я хвана за гърдите. Той стоеше зад нея, докато и двамата бяха в профил спрямо мен ", каза тя.

Режисьорът каза, че по-късно Тик се е извинил.

Blurred Lines оглави класациите по целия свят, превръщайки се в най-сваляната песен на Великобритания за всички времена през 2014 г.

Но текстовете и музикалното му видео са критикувани от някои, които твърдят, че става дума за секс без съгласие. По-късно Фарел призна, че е „смутен“ от текстовете.

Тик защити видеото, като каза пред Би Би Си през 2013 г., че критиците му не са „разбрали“ песента.

През 2015 г. той каза пред „Ню Йорк таймс“, че текстовете не са имали сексуален подтекст. „Никога не съм и никога не бих написал песен с подобна негативна конотация“, каза той./БГНЕС