Принц Уилям трябвало да носи друго име, но лейди Даяна била много упорита, въпреки настояването на принц Чарлз.

През последните години се появиха множество тайни и превратности от вътрешния живот на британското кралско семейство.

Въпреки че досега се смяташе, че всичко е известно за един от най -известните хора в света, почти всеки ден се появяват различни експерти с техните теории и проверени „твърдения“, както и с различни източници, близки до кралското семейство.

Бракът на Чарлз и Даяна не беше стабилен и една от основните причини е, че престолонаследникът е бил влюбен в настоящата си съпруга Камила Паркър през всичките тези години. Даяна ги чула няколко пъти, докато разговаряли по телефона, и се твърди, че се е оплакала на самата кралица Елизабет от поведението на сина й.

Въпреки това, когато Даяна била бременна с Уилям, Чарлз искал да кръсти сина си Артър на всяка цена. Един от авторите на кралската биография Робърт Лейси каза пред списание „Пипъл“ , че Даяна била твърдо това име. Една от основните причини била, че веднъж Чарлз каза на Камила, че би иска да има деца с нея и че би кръстил сина им Артър. Твърди се, че Даяна чула този разговор, така че не можело да се използва това име за първородния й син.

„Тя настояваше с всички сили името да бъде Уилям, въпреки че никога не разкри, че знае за разговора му с Камила“, добави Робърт. Средното име на Уилям е Филип по името на вече починалите принц Филип и Луис по името на лорд Луис Маунтбатън./БГНЕС