Заради сухия си климат Калифорния често се превръща в активно огнище, обхванато от неконтролируеми пламъци, които поставят в опасност живота на жителите, населяващи щата. Поредният пример за това е пожарът "Alisal", който избухна преди дни в Санта Барбара и все още не е потушен, макар щатските противопожарни служби да правят всичко по силите си. Въпреки усилията им бедствието продължава да се разраства с всяка изминала минута, изпепелявайки всичко по пътя си.

Американските медии съобщават, че огънят е стигнал до евакуирания вече район Голета и се намира до опасна близост с един от имотите на Брад Пит. Плажната къща на актьора от "Имало едно време в Холивуд", струваща 5,5 милиона долара, е под сериозна заплаха, предава задокеанската преса.

Звездата купи жилището за 4 млн. долара преди 21 г., през същата година, когато двамата с Дженифър Анистън застанаха рамо до рамо пред олтара, вричайки се в любов един на друг. Съобщава се, че през последните години артистът го използва като ваканционен дом, който семейството му от Мисури посещава всяко лято.

"Навремето Брад и Джен прекарваха много време там. Посещаваха го, когато искаха да избягат от реалността, отдавайки се на романтика и спокойствие. Макар понякога той все още да го посещава, неговите роднини прекарват повече време в пределите му. И все пак Брад харесва мястото и има сантиментална връзка с него", издава източник, близък до носителя на награда "Оскар".

Бързото разпространение на "Alisal" в Южна Калифорния води до затваряне на редица пътища, а освен това много хора са принудени да се евакуират, напускайки домовете си. В момента общо над 15 хиляди акра земя горят. Над 1000 пожарникари продължават да работят усилено, за да овладеят стихията, въпреки че скоростта на ветровете там е почти 112 километра в час.

    "Тъй като ветровете променят посоката си, това е най-опасното и критично време за пожара, защото огънят идва към нас", каза началникът противопожарната служба Джим Харис.

Dir.bg