Актьор, рок звезда, концептуален художник, моден експерт, алпинист, номад, младежки идол и провокатор - носителят на "Оскар" и фронтмен на „Thirty Seconds to Mars” Джаред Лето днес навършва 50 години.

Рокерът и актьор не веднъж е променял имиджа си до неузнаваемост. Беше емо, хипи, ходеше с избелени вежди и дълга коса. Носеше торбести карирани ризи от 90-те, а след това смели елегантни костюми в стил 70-те.

Самият Лето признава в интервю пред ТМZ, че винаги избира как да изглежда според настроението си. И по всичко личи, че изборът му винаги е бил добър.

"Стилът ми зависи от това, което правя. През годините съм натрупала доста любими тоалети. Не се сещам за нито един свой имидж, за който да съм съжалявал”, казва той.

Може би е наследил бунтарският си дух от майка си, която е била дългогодишно хипи. Джаред е роден на 26 декември 1971 г. в малък американски град в северозападна Лузиана. Семейството води почти номадски начин на живот.

"Израснах сред хипита и артисти. С майка ми и брат ми се местехме често, на всеки няколко години", спомня си музикантът. - Творчеството за нас винаги е било страст, а не работа. По това време се зароди и любовта ми към музиката. В къщи винаги имаше инструменти - китари, пиана и барабани бонго", споделя Лето./БГНЕС