Мемоарите на принц Хари, които ще видят бял свят догодина, ще повдигнат завесата над „огромната болка“, която той е почувствал през времето, в което беше част от кралското семейство, твърди кралският експерт Питър Хънт. Експертът смята, че херцогът на Съсекс е дълбоко разстроен от начина, по който е напуснал кралското семейство. Херцогът, който сега живее в САЩ със съпругата си Меган Маркъл, може също да разкрие стари спомени за лошите си отношения с по-големия си брат, принц Уилям.

По време на интервюто си при Опра Уинфри Хари разкри, че връзката му с Маркъл е повлиял зле на връзката с баща принц Чарлз.

Кралският експерт Хънт твърди, че по никакъв начин не е възможно отношенията в семейството да бъдат възстановени. Твърде трудно е двамата братя да върнат изгорените мостове помежду си заради „напълно правдивия“ разказ за живота в Лондон, описан в книгата на Хари.

По-рано тази година принц Хари обяви, че е написал мемоари, които ще бъдат „окончателен отчет за преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като човек“.

Книгата ще излезе по рафтовете следващата година, но не е известно дали това ще стане преди или след платинения юбилей на кралицата през юни. Очаква се книгата също така да описва подробно шокът от смъртта на майка му – принцеса Даяна, която той загуби на много ранна възраст.

Кралски експерти коментираха, че книгата е предизвикала „цунами от страх“ сред придворните и членовете на кралското семейство. /БГНЕС