Германският пощенски концерн Deutsche Post обяви, че пуска специална емисия пощенска марка по случай 75-годишнината от раждането на британския музикант Дейвид Бауи.

Както съобщи в Бон говорител на концерна, пощенската марка ще струва 85 цента и ще бъде пусната в продажба на 3 януари. На нея ще бъде отпечатана снимка на Бауи с китарата си от 1984 г. Освен това от 7 януари ще могат да бъдат получени два специални комплекта със снимки на известния музикант, които ще бъдат в ограничен тираж – по 5 000 бройки всеки.

Британският певец и автор на песни Дейвид Бауи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст след продължително боледуване. По време на кариерата си той е продал над 136 милиона записи и е сред десетте най-успешни изпълнители в историята на популярната музика във Великобритания. През 2004 г. Списанието „Ролинг Стоун“ класира Бауи на 39-о място сред „100-те най-велики рок изпълнители на всички времена“ и на 23-то място сред „100-те най-велики вокалисти на всички времена“. /БГНЕС