Рок легендите „Ролинг Стоунс“ стават тотален хит за филателистите. Още отсега се продават места за церемонията по валидирането на марки на 20 януари.

Британската кралска поща пуска специална колекция, посветена на групата, която тази година отбелязва 60-годишния си юбилей, предаде Ройтерс.

Комплектът от 12 марки е "почит към една от най-дълголетните рок групи на всички времена", обявиха от институцията.

Осем от марките са със снимки на вокалиста Мик Джагър, на китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд, и на покойния барабанист Чарли Уотс от различни концерти по света - от лондонския в „Хайд парк“ през юли 1969 г., до този в Ню Джърси през август 2019 г. Тримата членове на групата лично са одобрили изображенията.

Другите четири марки включват две снимки на "Ролинг Стоунс" в пълен състав и две на плакати от техни световни турнета. Барабанистът Уотс почина миналата година на 80-годишна възраст.

Групата е създадена през 1962 г. и е сред най-успешните и дълголетни рок банди. Продадените й записа са повече от 240 милиона по целия свят. Освен това е спечелила множество награди, сред които и три пъти "Грами".

"Ролинг Стоунс" е четвъртата група, почетена с колекция от марки. Британската кралска поща пусна такива и в чест на "Бийтълс" през 2007 г., на "Пинк Флойд" през 2017 г. и на "Куин" през 2020 г.

Клуб Z