Няма по-релаксираща почивка от ваканция със спа. Отпускащите минути край басейна, топлата парна баня, тонизиращите кожата процедури възстановяват най-добре физическото, психическото и емоционалното състояние на всеки. Спа хотелът е отлична възможност, както за няколкодневно, така и за уикенд бягство от изпълненото, в повечето случаи, със стрес и напрежение ежедневие.

По време на ваканцията човек трябва максимално да се отдаде на отдих. Спа почивката действа възстановяващо на цялото тяло, има подмладяващ ефект и след нея всеки се чувства много по-работоспособен, зареден с положителни емоции и в добро здраве.

Колкото по-съвременно е оборудван един спа център, толкова повече възможности предлага той за пълноценна и релаксираща почивка. В последните години в България се утвърдиха туристически обекти, които по нищо не отстъпват на курортите в чужбина. Лидер у нас е ултрамодерният аква комплекс в Лъки Банско Спа & Релакс.

Петзвездният апартхотел, разположен в сърцето на любимия на всички курорт Банско, се радва на огромен интерес от страна на българските и чуждестранните туристи. Спа центърът покрива стандартите на най-добрите световни еталони в бранша. Тук всеки гост се чувства уютно и безгрижно.

Той може да се радва на всевъзможни екстри, спа процедури, превъзходни битови условия, разнообразие от спортни и развлекателни занимания, както и на перфектно обслужване от страна на квалифицирания персонал.

Ултрамодерната аква зона на хотела разполага няколко зони, в които са разположени басейни, обособени места за отдих и терапия. На разположение на гостите на Лъки Банско са открити и закрити водни пространства. Биобасейните са единствените в региона, чиято сигурност и дезинфекция се поддържа чрез иновативни и екологични методи, които не включват химически препарати. Само в луксозния комплекс водата се пречиства чрез електролиза с морска сол, йонизация и ултравиолетова светлина.

Посетителите на центъра могат да релаксират на шезлонгите край водните пространства или да се възползват от здравословните процедури. В топлите басейни водата се поддържа 33 градуса като съоръженията са напълно безопасни и подходящи за възрастни и деца. За малките палавници в целия комплекс са изградени детски кътове. Такива има и в спа зоната.

Най-желаните аква атркации са Солната стая и соленият басейн. Извивяването в тях е несравнимо и освен че е уникално, то е изключително здравословно. Във водата са прибавени соли от Мъртво море, които са с регенериращ ефект върху дермата. Установено е, че повишават еластичността на кожата и са препоръчителни при определени кожни състояния.

Много от гостите искат да посетят солната стая. Тя се нарича така, защото е изградена от солни тухли. Халотерапията, както е позната тази терапия, има противовъзпалително и укрепващо въздействие върху организма. Много подходяща е за хора с дихателни проблеми и с дерматологични заболявания.

Тотален хит сред туристите е също Ледената стая. С подобни помещения разполагат единствено модерните спа комплекси. А краткотрайният престой вътре  максимално тонизира и зарежда организма с енергия.

Много от процедурите в спа центъра са широко приложими и препоръчителни за всяка възраст. Това прави мястото любимо за семейни ваканци, уикенди с приятели и дори фирмени събирания. Всеки намира любими занимания и начини за отпускане. Водните процедури гарантирано създават много положителни емоции.

Гостите на Лъки Банско Спа & Релакс могат да избират да отмарят в джакузи, на парна баня, с водни масажи и кални процедури. Приятните изненади в комплекса са безброй. Отличната локация и неповторимата атмосфера на Банско и планината Пирин предполагат еко, хоби и кулинарен туризъм. Спа процедурите могат отлично да се съчетаят с походи сред уникалните природни дадености на района, с конна езда, риболов, планинско колоездене и още спортни активности.

В града много места са свързани с историческото и културно наследство на региона.

От хотела също се организират екскурзии, които са съобразени с желанията и подготвеността на гостите за пътешествия. Комплексът Лъки Банско е съчетание на изисканост, комфорт, приятна атмосфера и възможности, за да се реализира всяка идеална ваканция.

*Съдържание на Лъки Банско Спа & Релакс