На думи може и да звучи лесно да изберем нов лаптоп, но на практика се оказва доста сложно да открием идеалния за нас модел, който да ни удовлетворява във всяко едно отношение визия, параметри и цена. За наше улеснение е добре да зададем някои критерии и да ги следваме, когато дойде време да купим преносим компютър на изплащане или в брой. 

Мощните и скъпи модели може и да не са най-доброто решение, ако техниката ще ни е нужна за обикновено потребление, а не за гейминг или софтуерни разработки. Точно затова е необходимо да решим с какви характеристики и функционалности искаме да разполага машината, така че да останем доволни от нейната работа и то в дългосрочен план. 

 

Лаптопи на изплащане

Какви видове лаптопи има 

Преди всичко е добре да знаем какви варианти имаме на разположение и чак след това да пристъпим към действие. Освен на изплащане, можем да купим нов лаптоп и на промоция, което ще понижи крайната му стойност, а нас ще улесни значително в материален план. Преносимите компютри обаче не се делят само на “намалени” и “ненамалени” можем да ги разграничим и според параметри като рам памет, видеокарта и процесор, както и според основното им предназначение. То би могло да бъде следното: 

  • бюджетни предназначени са за изпълнение на стандартни задачи и не се отличават с брилянтни параметри и супер мощност. Основните им плюсове са издръжливост, ергономичност и практичност; 
  • бизнес модели някои видове предлагат дори и функцията “биометрично валидиране”, която е част от защитната система на устройството. Бизнес лаптопите се използват от професионалисти програмисти, фотографи и др.;
  • геймърски притежават едни от най-мощните процесори, което обяснява и по-високата им цена. RAM паметта на геймърската техника е максимална, а производителността безпогрешна. Препоръчително е да се купят на изплащане, за да не утежнят бюджета ви; 
  • среден клас и Премиум при първите намираме перфектен баланс между стойности и изпълнение, а при вторите можем да говорим за много възможности в технически план. Хардуер, разделителна способност, бързина и памет при Премиум моделите нивото е изключително високо. 

За да изберем най-добрия за нас лаптоп, трябва да обмислим добре приложението на преносимата компютърна техника, закупена на изплащане или кеш. 

Защо да го купим на изплащане 

Покупките на изплащане са предпочитаният метод, не само когато говорим за избор на нов лаптоп, но и за още много други видове техника, чиято крайна цена често пъти надвишава покупателните ни способности. За да не се стига до финансови сътресения, можем просто да вземем избраната машина на лизинг и така да облекчим портфейла си. Много от магазините си партнират с извести финансови институции, които предлагат безлихвени кредити и така улесняват още повече крайния потребител. 

 

*Съдържание на plasico.bg