Много хора се насочват към пазаруването на дамски и мъжки облекла втора употреба. Това е не само забавно и удовлетворяващо особено ако намерите находка, за която мечтаете отдавна, но и спестява доста пари. Според екипа на Second hand – Mania има още редица предимства, заради които си заслужава да се насочите към такъв тип пазаруване. Ето 5 от тях.

Купуването на използвани дрехи спестява пари

Защо да плащате високата цена на една нова риза, панталон, пола или рокля, като можете да ги намерите и втора ръка. 

  • така със сигурност цената ще е минимум наполовина и ще спестите доста, ако не поръчате от някой онлайн магазин или не я купите от мола;
  • в малки магазинчета или големи вериги за находки втора употреба могат да се открият модели, които е възможно да сте видели по телевизията, в чужди филми или да са носени от известни личности. А защо не започнете да си купувате маркови дрехи, но на двойно по-ниски цени? 

Затова, ако ги намерите в такъв тип магазин, не само ще се зарадвате, но и ще платите символична сума. 

Удължавате жизнения цикъл на дрехите

Повечето хора носят дадена блуза или панталон по веднъж или два пъти и повече не ги обличат. Затова я дават на някой друг или отива в магазин втора употреба. Или вече не е във вашия стил? Не бихте изхвърлили рокля, която е в перфектно състояние само защото вече не я носите, нали? Някой трябва да се възползва от това. И има шанс този човек да се влюби, точно като вас.

Така продължава животът на дадената дреха. При условие, че не е със забележки и почти няма следи от носене, не си заслужава да бъде изхвърлена. 

Насърчава устойчивата мода

Бързата промяна на модата увеличава необходимостта от постоянна подмяна на облеклото в гардероба и изхвърляне на старото. С дрехите втора употреба устойчивата мода ще бъде насърчена и ще се ограничи това непрекъснато заливане с платове.

Използваните облекла са уникални

Тези находки са факт и са една от важните причини за предпочитането на този вид пазаруване. Когато намерите интересен модел в някой такъв магазин – физически или онлайн, вероятността да срещнете някой друг в града със същата рокля, яке или тениска е минимална. В second hand можете да откриете модели на известни дизайнери, които са от минали колекции, но са достатъчно красиви и неустоими, за да ги притежавате. Да не забравяме и това, че не е нужно да са носени от друг – може да са съвсем нови и с етикет. Така ще можете да запълните гардероба си със стилни находки, които ще ви направят уникални и ще изградите индивидуалния си начин на обличане.

Купуването на използвани дрехи спестява ресурси

Купуването на втора ръка облекла съкращава производствените разходи и постоянно трупащия се боклук от изхвърлени материали за обличане. Така те отиват в кофата и са негодни за употреба. Купувайки употребявани дрехи, вие облагодетелствате околната среда.

 

Съдържание на Mania.bg