Кралица Елизабет Втора е била домакин на два виртуални ангажимента. Това се случва малко повече от седмица, след като даде положителна проба за COVID-19, съобщи Бъкингамският дворец.

Миналата седмица тя отмени срещите си, защото не беше съвсем във форма за подобни дейности.

Днес кралицата прие, в онлайн връзка, Негово Превъзходителство Карлес Джордана Мадеро, който представи акредитивните писма на своя предшественик и собствените си акредитивни писма като посланик на Княжество Андора.

Елизабет Втора се "срещна" и с Негово Превъзходителство г-н Кедела Юнус Хамиди, който показа акредитивните си писма като посланик на Република Чад, съобщи "Sky news".

Въпреки че можеше да се види само от екрана, си личеше, че кралицата,, както винаги е елегантна - тя беше в яркозелена рокля, с перлена огърлица и голяма брошка.

95-годишната Елизабет даде положителен тест за коронавирус на 20 февруари, само седмици след като принц Чарлз и жена му Камила се заразиха с вируса. Тогава казаха, че тя има леки симптоми и ще поеме по-щадящите си задължения в Уиндзор, включително изпращане на поздравително съобщение до женския отбор по кърлинг на британския отбор, след като спечелиха златото на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Тя също присъства на седмична телефонна аудиенция с премиера, но на 22 февруари отмени планираните си виртуални ангажименти и това предизвика слухове, че не е добре, за щастие, неверни.

Кралицата е прекарала голяма част от пандемията в безопасността на замъка Уиндзор, където е имало строго контролирана и ограничена ротация от персонал, наречен "HMS Bubble".

Честванията за нейния платинен юбилей, 70 години откакто заема трона, ще бъдат през юни.

От Бъкингамският дворец честитиха в Инстаграм на всички, които празнуват в Уелс и по света, денят на Свети Дейвид и публикуваха нейна снимка на младини.

dir.bg