Ким Кардашиян официално вече е неомъжена. Съдебен състав от съда в Лос Анджелис разреши развода й с Кание Уест, за когото се омъжи през 2014 г.

Риалити звездата присъстваше в залата чрез видеоконферентна връзка, а Кание Уест беше представляван в съда само от своя адвокат, който не възрази срещу разтрогването на брака, предаде АФП.

Дотогава рапърът, който официално смени името си на "Йе", не искаше да дава развод на съпругата си и неколкократно я призоваваше през социалните мрежи да се вразуми.

Ким Кардашиян подаде молба за развод миналата година след множество слухове за проблемите в брака й и психологическите проблеми на рапъра.

„Наистина искам да се разведа. Помолих Кание да запази развода ни в тайна, но той не го направи“, добави 41-годишната звезда.

„Вярвам, че ако съдът прекрати брака ни, това ще помогне на Кание да приеме, че брачните ни отношения са приключили, и можем да продължим напред“, за да можем „мирно да отглеждаме децата си“, се казва в изявлението на Кардашиян.

Двойката има четири деца: две момичета - Норт и Чикаго (съответно на 8 и 4 години) и две момчета, Сейнт и Псалм (6 и 2 години).

Двете звезди, които започнаха да излизат през 2012 г. и се ожениха в Италия две години по-късно. Според приближени до двойката разводът се дължи на биполярното разстройство на Йе.

ДАрик