Заради военните действия в Украйна, които продължават вече 12-и ден, британският певец и автор на песни Стинг публикува в профила си в "Инстаграм" специално видео послание.

Във видеото музикантът изпълнява своята песен от времето на Студената война "Russians" ("Руснаци") и споделя: "Много рядко съм изпълнявал тази песен през годините, защото никога не съм си мислел, че тя ще бъде отново актуална. Но в светлината на кървавото и крайно погрешното решение на един човек да нахлуе в своя мирен съсед, тази песен отново е призив отново да си спомним, че всички сме хора. За смелите украинци, борещи се срещу тази брутална тирания, както и за многото руснаци, които протестират срещу това безобразие въпреки заплахата от арест и затвор: "Ние, всички ние, обичаме децата си. Спрете войната".

Песента е част от дебютния солов албум на Стинг, който излиза през юни 1985 година, а в нея се пее: "Няма монопол върху здравия разум от двете страни на политическата ограда. Споделяме една и съща биология, независимо от идеологията. Повярвайте ми, когато казвам: "Надявам се и руснаците да обичат децата си".

Във видеото Стинг призовава и всички, които могат да изпратят хуманитарни помощи до склад в Полша, откъдето след това в координация с украинската армия ще достигнат до хората, които имат нужда от тях.

Дневник