Регионалният министър Гроздан Караджов е поел ангажимент тази сряда да внесе предложение на заседанието на Министерски съвет да се платят 50% от дължимите на “Автомагистрали – Черно море” АД пари. Ако обещанието бъде изпълнено, то фирмата ще има възможност да задържи работниците си и да спре процедурата по масово съкращаване на персонал.

Това съобщи на пресконференция днес секретарят на синдикалната организация на КНСБ в “Автомагистрали – Черно море” Петя Стоянова.

Припомняме, че шуменската фирма има да поучава 27,6 млн. лв. за извършения през миналата година ремонт на участък от АМ “Тракия” край Стара Загора. Преди седмица бе обявено съкращаване на 70% от персонала, или 530 от работниците и служителите.

Обещанието за изплащане на половината от дължимите средства министър Караджов направил в телевизионно предаване, в което му е поставен въпроса за неразплатените милиони.

Ако тази сряда не бъде гласуване въпросното постановление на МС, то фирмата ще обяви съгласно закона къде и кога ще проведе протест.

“Нашата цел не е да протестираме или да извиваме ръцете на някого. Целта и на синдикалната организация, и на работодателя, е тези 800 трайни работни места да бъдат запазени, както и да си получим сумите, които ни се дължат за ремонта на Автомагистрала “Тракия”, каза Стоянова. Тя изказа благодарност на енергоразпределителното дружество за споразумението на разсрочване на сметките за ток.

ШУМ.БГ