Хората с висок коефициент на дълголетие имат общи качества. До този извод стигат китайски учени.

В допълнение към факта, че дългият живот е тясно свързан с гените, в около 60% от случаите продължителността на живота зависи от правилните навици. Китайският лекар Сяо Янян споделя, че някои очевидни признаци издават, че човек ще живее дълго.

Ето кои са знаците, които издават, че ще живеете дълго.

1.Имате бавен пулс Според изследвания хората с бавен пулс в покой са склонни да живеят по-дълго. Оптималният вариант е да поддържате сърдечен ритъм в покой от 60-70 удара в минута.

2. Имате нормално тегло Затлъстяването увеличава натоварването на организма, влияе негативно на обмяната на веществата и води до редица хронични заболявания. Следователно хората, които не са с наднормено тегло, са с по-висок шанс да доживеят до дълбока старост.

3. Сънят ви е пълноценен Качественият сън е полезен за физическото здраве и дълголетие. Така че, ако спите добре, имате голям шанс за дълголетие.

4. Червата ви функционират нормално В средна възраст телесните функции намаляват и чревната подвижност не е толкова добра, както на младини. През този период е възможно да се появят проблеми като запек. Но ако червата ви функционират нормално, вероятността да живеете дълго, е по-голяма.

5. Живеете с положителна нагласа Негативната нагласа и стресът се отразяват неблагоприятно на човек. Това води до психологически и физически проблеми, а от там и до по-ниска продължителност на живота. Следователно хората с по-силна психика, които не се тревожат за дреболии, е възможно да живеят по-дълго от другите.

Actualno.com