69-годишната звезда изигра джедая Куаи-Гон Джин в "Междузвездни войни" и обясни, че с удоволствие би се превъплътил отново в тази роля - стига да е на големия екран, а не в телевизионен спин-оф сериал.

В разговор с ComicBook.com Лиъм каза: "О, мисля, че да, да, мисля, че да... ако е широкоекранен филм. Да призная, аз съм си малко сноб, когато става дума за телевизия, просто обичам големия екран, разбирате ли? Куайи-Гон, не мога да повярвам, че са минали 24 години, откакто направихме "Междузвездни войни: Невидима заплаха", просто не мога да повярвам как бързо е минало времето. Беше страхотно преживяване да снимаме този филм в Лондон".

Лиъм е участвал и във франчайза "Батман", а преди това е предполагал, че повече няма да се появява във фентъзи жанра и ще се присъединява към франчайзи само ако те му предоставят нови изживявания и опит.

Запитан дали още една голяма фентъзи поредица би му допаднала, звездата обясни: "Ще бъда честен с вас, не. Не съм голям фен на този жанр. Мисля, че това е Холивуд с всички технически постижения и други неща - на които се възхищавам - но нямам желание да влизам във фитнеса по три часа всеки ден, за да се напомпам и после да се натъпча в костюм с велкро и пелерина".

"Първите "Междузвездни войни", в които участвах, бяха преди 22 години, и ми харесаха, защото бяха нови и това беше нещо ново. Играех с топки за тенис, които в крайна сметка щяха да бъдат извънземни същества… Беше интересно от актьорска гледна точка да се опитам да направя така, че да изглежда реално, но това беше доста изтощително"./БГНЕС