Хандбалистите на „Шумен“ ще играят на финал за титлата в първенството по хандбал при мъжете за втора поредна година. Днес във Варна „Шумен“ във втори мач от полуфиналите „Шумен“ се наложи над „Спартак“ с 28:26 (15:16).

Така с 2:0 победи в серията „Шумен“ ще има възможност да защитава титлата си от миналия сезон.

Мачът въ Варна очаквано бе напрегнат и победата на шуменци не дойде лесно. Тимът се лиши от услугите на Бранимир Балчев, който получи контузия в средата на първата част, а заради наказание от предходната среща в Шумен треньорът Чавдар Чернев бе сред публиката и съставът бе воден от Никола Карастоянов.   

 Играчите на двата отбора се „захапаха“ още в началото на мача. През първото полувреме ту единият, ту другият повеждаше в резултата като на полувремето домакините от „Спартак“ имаха гол аванс 16:15.

„Спартак“ опита да натрупа по-голям аванс в началото на втората част, но шуменци играха отлично в защита, а на вратата Ивайло Колев и Иван Иванов-Змея направиха невероятни спасявания. При 22:22 Иванов показа невероятна класа и с добрите си намеси на вратата помогна на отбора на „Шумен“ да поведе с 24:22 десет минути преди края на мача. Шуменци дори увеличиха аванса си до три гола, на „Спартак“ не се отказа да търси победата и 30 секунди преди края намали разликата в головете до един – 27:26 за „Шумен“. При този резултат шуменци бяха в атака, която почти с последния съдийски сигнал бе завършена точно за крайното 28:26 за шампионите.

В другата полуфинална серия „Локомотив“ Горна Оряховица постигна втора победа срещу „Пирин“ Гоце Делчев. „Локо“ победи като гост с 26:23 и се класира за финал.

„Локомотив“ и „Шумен“ започват серията мачове от финала на 8 май. Играе се до две победи. Домакин в първата среща и евентуално в третата ще е „Локомотив“, който завърши на първо място редовни сезон.

ШУМ.БГ