В САЩ полицията върна собствениците на куче, откраднато преди 11 години, съобщи местни медии.

Йоркширският териер беше забелязан на улица в град Стоутън, Масачузетс, от местни жители. Те се свързали със службата за контрол на животните. Мишел Карлос, която пристигнала на повикването, намерила куче, което очевидно не е гледано от дълго време, и го отнесла в отдела.

Оказа се обаче, че кучето е с микрочип. Благодарение на информацията, получена от чипа, станало ясно, че то се казва Рекс, а собственикът му е Марзена Неядлик от град Бостън.

Жената била много щастлива, че нейният домашен любимец е намерен. Неядлик каза, че Рекс е избягал от къщата, когато входната врата е била оставена за кратко отворена. По-късно й казали, че са видели кучето, взето от неизвестен човек на улицата. Оттогава семейството не знаело нищо за местонахождението му. Невъзможно било да се установи и как кучето се е озовало на разстояние от 27 километра от къщата.

След завръщането си в Бостън Рекс беше изкъпан и подстриган. Според Неядлик кучето вече е намерило общ език с децата и се чувства отлично.

Полицейското управление на Стоутън разпространи изявление, в което се казва, че благополучната история с Рекс подчертава важността на микрочипирането на домашни любимци.

По-рано беше съобщено, че куче, откраднато преди 10 години, бе открито във Великобритания. Двегодишно чихуахуа на име Оли бе отмъкнато по време на грабеж.

БГНЕС/Дарик