От популярния сайт за твърда музика WeRock.bg анонсират първата българска компилация в подкрепа на каузата за Украйна. We Rock for Ukraine е благотворителна компилация, в която 23 български рок и метъл банди обединяват сили, за да дадат помощ и надежда на пострадалите от войната.

Както и Клуб Z писа, след като световни звезди се задействаха с всевъзможни актове на солидарност, у нас първата активност бе емоционалнен и организиран "на ура" концерт от Васко Кръпката.

Сега е факт компилацията, която се разпространява дигитално чрез онлайн платформата за дистрибуция на музика Bandcamp - сайт, в който редица музиканти от цял свят имат възможност да продават творчеството си директно на своите фенове.

"We Rock for Ukraine" може да бъде купена срещу 5 евро (10 лева), но организаторите включват и опция, която позволява на феновете ако поискат, да платят по-висока от минималната цена.

"В случай, че достигнем поне 5000 долара, кампанията ще получава 90% от всяка следваща продажба. Компилацията ще остане онлайн, докато военният ужас в Украйна не приключи", пишат от WeRock.

Приходите от "We Rock for Ukraine" ще отидат безвъзмездно за Сдружение на украинските организации в България "Мати Украйна". Това е неправителствена организация, в която членуват украинци, живеещи постоянно в България. Дружеството работи и в тясно сътрудничество с посолството на Украйна у нас.

По информация на "Мати Украйна", актуална около 15 април, от началото на войната те са изнесли 35 тона хуманитарна помощ към Украйна. Помагат и на бежанците, които са потърсили подслон в България.

Всички български банди застават безвъзмездно с името и труда си зад каузата. По-долу може да видите пълния траклист на "We Rock for Ukraine", както и обложката, която е изработена от Антония Колева - Точката (antoniakoleva.wixsite.com/website).

Ето и траклист на песните:

01. THE REVENGE PROJECT - Reign of Rot
02. FYELD - Gods of Olympus
03. EUFOBIA - Madness
04. DEADSCAPE - Witherer
05. GWENDYDD - D.I.D.
06. HECKTIC - Forever or Until
07. VELIAN - Silent Assassin
08. HELLION STONE - Wholesome
09. ME AND MY DEVIL - Rebel God
10. СПАЛНИ МЕСТА - uwu.mp3
11. COOL DEN - Тази Земя
12. KHANЪ - Един
13. ТДК - Младост
14. PHYX - Entropy
15. SPECTRE OF SANITY - Deliverance
16. REJUVENATION - Fire & Ice
17. OPHAN - The Fool
18. 8M/S - Death Dealers
19. FROM THE ASHES - Face of Reality
20. DISHONORED - Devil Nation
21. THIS BURNING DAY - Colossus
22. DASH THE EFFORT - A Fool's Revelation
23. ODD CREW - Days of Insanity

Клуб Z