Правилното отслабване не означава отказ от храна и строга диета. За ефективността на процеса и постигането на желания от вас релеф е необходима ревизия на хранителната система. За здравословното отслабване също е нужно да ограничите приема на храни с лесно смилаеми въглехидрати и мазнини и да въведете повишено количество протеин в диетата. В същото време не забравяйте колко е важна физическата активност и добрата тренировка. Без да ходите на фитнес и с повишено протеиново хранене, теглото няма да намалее, а само ще се увеличи поради отлагането на енергийни вещества в резерв. Има различни видове протеини, които можете да приемате на прах с вашия сутрешен шейк.

Протеин за отслабване

Протеинът е еднакво необходим както за мъже, така и за жени. Освен това, ако се занимавате със спорт, това е особено необходимо, тъй като има по-активна консумация на хранителни вещества и аминокиселини за възстановяване на тялото след тренировка. Минималният прием за неактивен човек от всякакъв пол е 1 грам на 1 килограм тегло. Ако тежите 70 килограма, имате нужда от поне 70 грама.

Проблемът на диетите на много жени е точно липсата на това вещество, което се съдържа в месото, рибата, яйцата, изварата, бобовите растения и някои зърнени храни. Какво може да застраши липсата му в тялото за момичетата? Първо, може да се прояви нервно и физическо изтощение, слабост и умора. Второ, състоянието на кожата, косата, ноктите, които са най-уязвими от липсата на хранителни вещества в организма, се влошава. На трето място, мускулната тъкан се разрушава, което води до влошаване на общото състояние на тялото и забавяне на метаболизма, което ще възпрепятства вашето отслабване. Едни от най-важните протеини за нашето тяло са соевият и суроватъчният. След преработката на втория получаваме и изолат, който също ни е изключително необходим.

Протеини за отслабване

Какво е важно да предприемете при пиенето на протеини 

Ето и какви други мерки е добре да вземете, за да бъде максимално ефективен приемът:

  • намалете приема на мазнини – за ефективно отслабване се откажете от сладки и брашнени продукти и бързото хранене; 
  • вземете предвид съдържанието на калории в коктейла при изчисляване на калориите за деня – следете калориите както на храните, които приемате, така и на напитките; 
  • компетентно организирайте тренировъчния режим – най-добрият начин за това е да споделите целите си на вашия треньор, без значение дали търсите отслабване, или стягане за вашето тяло; 
  • премахнете всички лоши навици – ограничете максимално пушенето на цигари и пиенето на алкохол, сведете до минимум стреса и си осигурете добър нощен сън.

Плюсове и минуси на приемането на протеини 

Използването им е удобно, особено в съвременния ритъм на живот. Приготвянето им в шейкър не отнема много време и усилия. Освен това можете да закупите шейк с всеки вкус, от който да избирате. Такъв продукт е много удобен за отслабване, когато няма абсолютно никакво време за хранене според режима. 

Има обаче някои недостатъци на яденето на протеин. Трябва да се помни, че въвеждането на всякакви добавки към обичайната диета трябва да бъде компетентно и балансирано. Прекомерното увлечение на тези шейкове може да навреди не само на стройността на фигурата, но и да причини дисбаланс в метаболизма на организма. Възможни са също така и някои странични ефекти, като нарушения на стомашно-чревния тракт, проблеми с черния дроб и бъбреците и загуба на калций в тялото. Трябва да се отбележи, че ефектите от дългосрочния прием не са напълно изяснени, а ефектът върху тялото е трудно да се предвиди. Точно заради това е добре винаги да проверявате различните мнения, както и да се съветвате със специалисти, за да сте сигурни, че употребявате веществото достатъчно правилно и вашето отслабване ще бъде ефективно.
 

Съдържание на fitnesdobavki.net