В истински празник и забавление се превърна турнирът по мини футбол, който бе организиран в ДГ „Пролетна дъга“ от Ученическа спортна школа „Хан Крум“ и преподавателите по футбол в нея Стойко Стойков и Филип Крумов - едни от най-добрите играчи на мъжкия шуменски отбор в близкото минало.

На игрището в детската градина футболистите и футболистките от 3-та и 4-та група показаха  уменията си по владеене на топката, подаването на пасове, игра в нападение и защита.  Бъдещите шампиони бяха подкрепяни мощно от учителите си, от родители, дядовци, баби и приятели. А за доброто настроение на феновете и отборите се погрижиха мажоретките от детската градина.  

Като във всяка спортна надпревара и тук имаше победители и победени, но в края на турнира  всички получиха грамоти и медали, които бяха връчени на децата от директора на спортната школа Людмила Любенова и Стойко Стойков-Чочо.

Турнирът по мини футбол в ДГ „Пролетна дъга“ бе част от инициативите на УСШ, посветени на май месец – Месеца на спорта в детски градини и училища в Шумен.

ШУМ.БГ