Община Шумен отново не успя да продаде неработещия от години Спортно-развлекателен комплекс „Фабулис“. На търга днес не се яви нито един мераклия.

За имота с площ от 1130 кв.м лицензиран оценител бе определил началната тръжна цена 1,420 млн. лв.

„Фабулис“ бе пуснат за продажба за първи път преди 10 години на цена 2,3 млн. лв. След като никой не се съгласи да брои милионите, общината обяви после няколко конкурса за даване под наем. Наемател се намери през 2016-та, но той така и не успя да пусне обекта в експлоатация. 

Сега кметското ръководство се надяваше с ремонта на долепения до комплекса Летен театър интересът към него да се повиши.

Съгласно Наредбата за провеждане на публични търгове и публично оповестени конкурси за предоставяне под наем и разпореждане с общинско имущество, търгът ще се проведе повторно на 9-ти юни.

„Ако и тогава не се яви купувач, ще обмислим внимателно какво ще предприемем. Във Всеки случай, ако се реши да се намали началната тръжна цена, то това ще стане задължително с внасяне в Общинския съвет“, каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по икономическо развитие на общината Росица Антонова.

На днешния търг кметството успя да продаде три празни парцела за общо 582 420 лв. без ДДС. Имот с площ 807 кв.м. на ул. „Университетска“ бе купен за 242 100 лв. от „Проект билдинг 2021“ ЕООД, а „Глоб строй“ ЕООД  спечели срещу 340 320 лв. два съседни парцела с обща площ 951 кв.м на бул. „Мадара“.

ШУМ.БГ