Едно от децата на мултимилиардера Илон Мъск, което смени пола си, официално поиска промяна и на името, "защото не искам повече да живея или да бъда свързвана с биологичния ми баща по какъвто и да е начин, вид или форма".

Молбата е била подадена през април в Лос Анджелис, но за нея стана известно през последните часове.

В нея Ксавие Аликзандър Мъск, който навърши неотдавна 18 години - възрастта, на която в Калифорния се получават доста от гражданските права - поиска самоличността му да бъде сменена на жена и да носи ново име, Вивиан Джена Уилсън.

Тя има брат близнак Грифин, а майка им е канадската писателка Джъстин Уилсън, която се разведе с Мъск през 2008 г. след 8 години брак.

Засега няма обяснение защо детето на милиардера е стигнало до такъв разрив с баща си.

През май, около месец след подаването на молбата в съда за смяна на пола и името, Илон Мъск обяви, че подкрепя Републиканската партия на САЩ. Мнозина от нейните законодатели подкрепят пакет от закони и проектозакони, които ограничават в страната правата на променящите половата си идентичност (т.нар. трансджендър).

През 2020 г. той написа в "Туитър", че "напълно подкрепям транс хората, но цялото това сменяне на имената е естетически кошмар".

Дневник