Конкурси за директори на 13 училища в област Шумен обяви Регионалното управление на образованието.

Процедура за избор на директори е обявена и за школата в селата Царев брод, Градище, Златар, Изгрев, Браничево, Пристое, Памукчии, Църквица, Риш.

4 от конкурсите са за директори на училища в град Шумен. Това са НУ „Илия Р. Блъсков“, ОУ „Димитър Благоев“, ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Дивдядово“ и ПГМЕТТ „Христо Ботев“.

Документи за директорските постове се подават до 8 август.

Конкурсите ще се проведат по новите правила, въведени преди няколко месеца – писмен изпит чрез тест и решаване на казуси и защита на концепция за управление на училището.

Окончателният резултат на всеки кандидат се формира като сбор от резултатите от писмения изпит и от защитата на концепцията. Максималният резултат е 100 точки - 50 от писмения изпит и 50 от защитата на концепцията. Кандидатът с най-много точки печели позицията, като при равен резултат комисията подрежда в класирането на по-предно място кандидата с по-висока професионална квалификационна степен и придобита допълнителна квалификация, е регламентирано в проекта.

Комисията за провеждане на конкурса включва трима представители на МОН, определени от министъра на образованието, представител на РУО, определен от началника на РУО, и представител на обществения съвет на училището.

ШУМ.БГ