Временна комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели за Окръжен съд Шумен с мандат до 2026 г. избра 33 кандидати, които да предложи за гласуване от Общинския съвет.

Преди да проведе събеседването с кандидатите, комисията отстрани част от тях, заради липса или непълноти по изисканите документи - г-жа Роза Симеонова, г-жа Снежана Стоилова, г-н Емил Димитров, г-жа Йоана Димитрова, г-жа Димитринка Дамянова, г-н Васил Аргиров, г-жа Велислава Витлиемова, г-жа Татяна Димитрова, г-жа Анушка Петрова, г-жа Жанета Иванова и г-жа Живка Рачева, която е осъждана, но е скрила този факт от комисията.

През вчерашния ден членовете на комисията проведоха събеседване с кандидатите, допуснати до предпоследния етап на избора. След изслушването им членовете на комисията излязоха с мнение, че на двама от кандидатите - Моника Димитрова и Светослав Славов им липсва подготовка и мотивация за заемане на позицията.

Въпреки това становище, те са в списъка от 33-ма, които трябва да одобри и гласува Общинският съвет на заседанието си следващата седмица.

ШУМ.БГ