Започна обиколката на областния управител проф. Христо Христов в общините от област Шумен, съобщиха от пресцентъра на администрацията му.

Първите са били с кмета на община Смядово Иванка Петрова и кмета на община Каспичан Милена Недева, със заместник-кметовете на общините и с кметовете на населените места в двете общини.

„Целта на моите посещения е да се запозная на място със създадената организация и хода на подготовката за нормалното протичане на изборния процес“, казал областният управител.
Пред кметовете той заявил, че основен приоритет в работата му е организирането на честни демократични избори на 2 октомври, като не трябва да бъдат допуснати прояви на реализирането на купен вот. На срещите са коментирани ангажиментите и готовността на общините за провеждане на изборите, начините за осъществяване на координация между всички институции и съвместната им работа за обезпечаване на изборния процес.

В хода на разговорите от кметовете на общините и от кметовете на населените места са били поставени конкретни въпроси, за които ще се търси решение със съвместните усилия на държавата и общините.

ШУМ.БГ