След като драмата на Джони Деп срещу Амбър Хърд донякъде приключи, феновете започват да се чудят дали Деп ще се завърне в най-популярния си филм - "Карибски пирати". Е, това все още не е потвърдено, но единодушно се смята, че може да се случи.

Все пак има и добри новини на фронта на "Пиратите", тъй като дългогодишният продуцент Джери Брукхаймер потвърди, че "Карибски пирати 6" се движи напред. Още по-добрата новина е, че един от оригиналните сценаристи се завръща, за да напише филма - Тед Елиът. Елиът е работил по четири различни филма от поредицата като сценарист.

Джери Брукхаймър изрази вълнението си от завръщането на Елиът в екипа. "Много съм развълнуван, ще бъде страхотно. Точно сега го сглобяваме. Все още работим по сценария, но той е много уникален и в него участва един от оригиналните сценаристи, които написаха първия филм. Той владее отлично езика, пише страхотни герои и разказва страхотни истории." Това е чудесна новина, тъй като ще има няколко спинофа, които по същество да рестартират франчайза.

Говори се, че Марго Роби ще оглави изцяло женски филм за "Пиратите", а Елиът може да напише основното продължение на "Карибски пирати 6". Дали Деп ще се завърне или не, вероятно ще стане ясно по-късно.

Ако Джак Спароу не бъде в лентата, филмът да не е успешен без него. Женският рестарт не се е получавал съвсем в миналото, така че ще останем предпазливи оптимисти за филма с участието на Марго Роби.

Все пак се надяваме, че продуцентите имат план, с който да се опитат да привлекат Деп обратно към най-емблематичната му роля. Той беше заявил, че не желае да се връща, след като не беше подкрепен от Дисни по време на съдебните дела срещу Амбър Хърд.

Дарик