„Продължаваме промяната“ (ПП) има най-силната листа в Шуменския регион. В нея са специалисти от всички важни сфери на икономиката и обществения живот, които през годините са преодолявали трудности и са постигнали успехи, без да правят компромиси с принципите и съвестта си.“ Така водачът на листата на ПП в 30-и многомандатен избирателен район акад. Николай Денков представи кандидатите за народни представители на партията в Шуменска област: Николай Колев, проф. Нели Димитрова, Нели Георгиева, Захари Борачев, Анатоли Стрелков, Пламен Петров, Иван Иванов, Стефани Стефанова, Хари Иванов, Богомил Петров и Владимир Йолов.

„Продължаваме промяната“ откри официално своята предизборна кампания в Шумен на 9-ия ден от 9-ия месец и призова шуменци на 2 октомври да гласуват с номер 9 в интегралната бюлетина.

Водачът в листата посочи пет основни проблема на региона, за чието решаване ПП ще работи в тясна координация между областната администрация и централната власт: лошата и скъпа питейна вода, мръсния въздух, липсата на добра транспортна инфраструктура, дефицитът на квалифицирани специалисти за местната икономика и неизползваният потенциал за развитие на туризма.  

„Заедно с тях ще работим и по националните приоритети“, обеща акад. Денков: „ще продължим да повишаваме минималната работна заплата, докато стигне 50% от средната  заплата за страната, което ще повлече и останалите заплати, за да няма работещи бедни; ще продължим да повишаваме пенсиите, за да няма хора под линията на бедността; ще продължим борбата с корупцията, защото средствата, необходими за повишаване на заплатите и пенсиите, за образованието и здравеопазването идват най-вече от спрените корупционни канали.“

„Аз съм един от вас“ беше посланието на Николай Колев – втори в листата на ПП в региона, роден в Шумен и прекарал тук целия си живот. Като доскорошен заместник областен управител на Шумен той вече е доказал тези свои думи на практика. „За да съм още по-полезен, приех поканата да бъда част от листата на „Продължаваме промяната“. В областната администрация аз направих малка крачка за доброто на хората и региона. Сега имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим промяната“, каза Колев.

„Спортът изгради у мен силен характер и възпита хъс за победа. Доказвам го и в бизнеса, който управлявам. Макар и само на 30 години, аз съм убедена, че вече имам достатъчно качества, опит, знания и идеи, с които мога да променя към по-добро моя град и живота на вас – моите съграждани“, заяви най-младата в листата на ПП – Стефани Стефанова. „Защо избрах „Продължаваме промяната“? Защото там виждам хора, подобни на мен – със знания, енергия, ентусиазъм и желание да бъдат полезни. Хора, които само за седем месеца направиха това, което предишните управляващи не успяха за години. Те се борят всеки ден, за да направят България по-добро място за живеене за нас и нашите деца. Влизам в този отбор, за да подкрепя тези усилия“, каза още Стефани Стефанова.

На 9-ия ден от 9-ия месец на годината площадът пред драматично-кукления театър „Васил Друмев“ се огласи от българска музика с гласовете на талантливите Славея Иванова и Кристиана Атанасова, прославили Шумен в телевизионната надпревара „Гласът на България“. Разлюляха се и кръшни български хора в изпълнение на танцьорите от фолклорен състав „Млади задявки“, към които се присъединиха и присъстващите шуменци.    

Пресцентър „Продължаваме промяната“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.