Мъжкият баскетболен отбор на „Шумен“ започва с гостуване участието в Националната баскетболна лига за сезон 2022/2023. В първата си среща шуменци ще играят в Бургас срещу местния „Черноморец“.

Това отреди тегленият днес жребий в зала „Триадица“. Жребият бе теглен от деца от школата на новия член на лигата ЦСКА.

В 1-ия кръг от шампионата в елитното баскетболно първенство „Левски“ ще играе с „Рилски спортист“, а шампионът „Балкан“ ще почива. ЦСКА ще дебютира с домакинство на „Спартак“ Плевен. „Берое“ ще играе в регионално дерби с „Академик“ Пловдив, а „Черно море Тича“ ще приеме във Варна „Ямбол“.

Сезонът в Националната баскетболна лига започва в уикенда 8-10 октомври. Пълната програма за първия етап ще стане ясна след съгласуване на телевизионните излъчвания на мачовете.

Междувременно „Шумен“ изигра първата си контрола по време на подготовката си за новия сезон. Съставът гостува на „Черно море“ във Варна и загуби със 71:85. В игра за шуменци влязоха двете нови попълнения Адриян Секулов и Николай Георгиев. Георгиев записа също дабъл-дабъл от 26 точки и 17 борби. По 11 точки отбелязаха Георги Кендеров и Адриян Секулов, който направи и 5 асистенции.

ШУМ.БГ