Любовта ми към Pokemon започна със събирането на картички за размяна в началното училище и видеото към новата песен е анимирано от създателите на играта, каза Ед.

Ед Шийрън, който се самопризнава за вманиачен по покемоните, се е обединил със създателите на поредицата видеоигри за новия си сингъл.

Песента е озаглавена Celestial и излиза на 29 септември, а видеото към нея е анимирано от създателите на Pokemon, предаде Sky.news.

Споделяйки рисунка, на която е изобразен с героя Пикачу от игрите, Шийран написа в социалните мрежи, че е "започнал" увлечението си по Pokemon на седемгодишна възраст, като е събирал тематични карти.

След това е станал фен на анимационното телевизионно шоу, а на осмия си рожден ден е получил портативна конзола "Gameboy Colour".

"Обсебен" е меко казано", казва британският певец.

"Сега съм на 31 години, все още имам същия Gameboy Colour и все още играя Pokemon Silver по време на дълги полети", продължи той.

"Наистина, наистина го обичам. Като дете то ми даваше възможност да избягам в един фантастичен свят, който сякаш продължаваше и продължаваше, а в живота на възрастните носталгията е тази, която ме кара да се чувствам отново като дете.

"Запознах се с хората от Pokemon, когато пътувах в Япония, и се пошегувахме, че ще напиша песен за тях. И ето че сега сме тук."

Поредицата, съкращение от Pocket Monsters (джобни чудовища), е създадена през 1996 г., но оттогава се е разраснала и включва множество телевизионни сериали, филми и игри с карти. /БГНЕС