Днес от 17.30 по централната пешеходна зона на Шумен срещу магазин „Детски свят” ще се състои флашмоб на вокално-инструментална група „Распеани паланчани” от град Крива Паланка, Република Северна Македония. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Групата гостува на НЧ „Добри Войников” по проект за възстановяване на организации в областта на любителското творчество към Национален фонд „Култура” и ще вземе участие в Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”. Утре, 30 септември групата ще изнесе и концерт от 18.00 часа за шуменската публика.

Деветото издание на фестивала, организирано от НЧ „Добри Войников-1856” и Община Шумен, ще се проведе на 30 септември и 1 октомври. Фестивалът ще бъде открит утре от 17.00 часа. Участниците ще се състезават в три категории: Съвременна забавна музика, Популярна градска песен и Авторска песен. Те ще бъдат оценявани от жури с председател Хайгашод Агасян, а награждаването ще е на 1 октомври от 18,00 часа

Всички прояви ще се състоят в Концертната зала на НЧ „Добри Войников”. Входът е свободен, уточняват о общинския пресцентър.

ШУМ.БГ