Авторът на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин е искал началото на сериала "Домът на дракона" да е съвсем различно и да се развива "много по-рано" във времевата линия.

Джордж Р. Р. Мартин се изказа за предисторията на сериала на HBO - който е базиран на романа му "Огън и кръв" - и призна, че "никой не е харесал" идеята му, но той е искал да се фокусира върху "по-ранен" период от историята на фамилията Таргариен.

В разговор с колегата си фентъзи писател Дейвид Антъни Дърам за "RandomHouseBooks.com" той казва: "Щях да го започна 40 години по-рано, с епизод, който щях да нарека " The Heir and the Spare ".

"Двамата синове на Джейхаерис, Аемон и Бейлон, са живи и виждаме приятелството, но и съперничеството между двете страни на великия дом.

"Тогава Аемон умира случайно, когато мирийски арбалетчик го прострелва по невнимание на остров Тарт, след което Джаехерис трябва да реши кой да стане новият наследник.

"Дали това ще е дъщерята на току-що починалия син, или вторият син, който има собствени деца, а тя е тийнейджърка?

"Можеше да представите всички тези неща, но тогава щяхте да имате още 40 години и още повече скокове във времето и преигравания. Аз бях единственият, който беше наистина въодушевен от това."

74-годишният автор разкри, че е имало и други идеи, като някои хора са искали "по-късна" отправна точка.

Той обясни: "Един от сценаристите искаше да започне по-късно, когато Аема умира. Да се пропусне Великият съвет, да се пропусне турнирът, да се чуе писък, Аема да е мъртва, оттам да се започне. Това беше една от възможностите.

"Друг от сценаристите искаше да започне още по-късно от това, с умирането на Визерис. Но какво се случва там?

"След това трябва да представиш целия този материал в ретроспекции или диалог, това също става предизвикателство. Но ние обсъждахме всички тези възможности." /БГНЕС