Прекупвачите на билети вече се опитват  да продават един билет за до 28 000 долара за предстоящото турне на Тейлър Суифт в САЩ, тъй като феновете втори ден се опитват през интернет да си осигурят места за концерта на живо, съобщи Ройтерс.

Предварителните продажби започнаха във вторник и доведоха милиони хора до уебсайта Тикетмастър (Ticketmaster), и поради тези "опашки" имаше периодични прекъсвания и дълго чакане онлайн.

Тикетмастър, който е собственост на "Лайв нейшън ентъртейнмънт" (Live Nation Entertainment) заяви, че продажбата е предизвикала "безпрецедентно търсене", което е довело до забавяния и че са работили бързо за разрешаването на тези проблеми.

"The Eras Tour" е първото турне на Суифт от 2018 г. насам и не е необичайно за уебсайтовете да се сблъскват с проблеми за желани концерти или продукти като колекционерски маратонки или конзоли за видеоигри.

При нов кръг предварителни продажби на билети на Суифт за притежатели на кредитни карти Capital One  имаше по-малко оплаквания в социалните мрежи, посочва Ройтерс. Някои фенове заявиха, че за стояли по три часа на онлайн опашките, но въпреки това някои от тях са останали с празни ръце и не са успели да се сдобият с билети.

В сайтовете за препродажба някои се опитваха да спечелят от ентусиазма. Цени на билетите в СтъбХъб (StubHub) за шоуто в Тампа, Флорида,  през април варираха от 338 до 28 350 долара за брой.

Суифт издаде последния си албум "Midnights" през октомври. Тя обеща хитове от албуми, обхващащи периода на нейната кариера, да радват феновете й по време на турнето "Eras". Турнето в САЩ е планирано да започне през март и ще приключи през август.

БТА