Броени часове след като каза, че още не е решил дали възстанови акаунта на бившия президент Доналд Тръмп в Туитър, Илон Мъск зададе снощи този въпрос на потребителите на социалната мрежа под формата на анкета, предаде Франс прес.

Към 01.45 ч. по Гринуич 59,6 процента от получените близо 2 милиона отговора бяха в подкрепа на връщане на експрезидента, чийто профил беше закрит заради ролята му за нападението на негови привърженици срещу Капитолия на 6 януари 2021 г., когато избраниците в Конгреса трябваше да удостоверят победата на Джо Байдън на президентските избори.
       
Не се знае дали своенравният мултимилиардер ще се съобрази с избора на потребителите, но след поста с въпроса той публикува нов  - с латинската сентенция Vox Populi, Vox Dei ("Глас народен - глас божи"), от което може да се заключи, че решението ще вземат хората.

Туитър беше предпочитаното от Доналд Тръмп средство за публични изявления, в него той имаше над 88 милиона последователи. Бившият президент вече предупреди, че няма да се върне в платформата със синята птичка и ще остане в собствената си мрежа "Трут Соушъл" (Truth Social), създадена след закриването на акаунта му./БТА