Неработещите от 2020-та павилиони на Lafka в Шумен предстои да бъдат премахнати до края на годината. Веригата има 19 обекта в Шумен, а договорите за всички тях са изтекли.

Павилионите бяха поставени в Шумен на два етапа  - 6 броя през 2009-та и още 13 през 2012-та. Съгласно договорите с община Шумен, обектите бяха сложени без наем, а срещу условието да се изградят 25 автобусни спирки, които после да останат на града.

„Изпратихме писмо на фирмата, че и вторият им договор изтече на 1-ви ноември. Поеха ангажимент да дойдат и да си ги приберат преди Нова година“, каза за ШУМ.БГ заместник кметът по икономическо развитие на община Шумен Росица Антонова.

Вече се подготвят тръжните процедури за отдаване под наем за 5 години на 16 от местата, на които са били лавките. "Ще обявим процедурите или около Коледа, или в първата половина на януари“, заяви Антонова.

Съгласно общинската наредба, преместваемите търговски обекти трябва да отговарят на определени характеристики, а също така да се одобрят и от експертен съвет.

ШУМ.БГ