Страхотна новина за феновете на Eurythmics - Ани Ленъкс и Дейв Стюарт "ще се съберат отново за световно турне срещу 100 000 000 паунда

Дуетът тръгна по различни пътища през 1990 г., но оттогава се събира няколко пъти и след като по-рано тази година свириха при въвеждането им в Залата на славата на рокендрола, промоутърите ги помолиха да тръгнат на турне за първи път от повече от 20 години.

Източник заяви пред рубриката "The Goss" на вестник Sunday Mirror: "На Eurythmics е предложена огромна сума, за да се съберат отново за световно турне.

"Виждайки ги да свирят отново заедно в Залата на славата на рокендрола, те наистина разпалиха интереса на промоутърите, които хвърлят пари, за да тръгнат отново на път. Нищо не е изключено, включително чисто нов студиен албум. Още е много рано, но всички са развълнувани да реализират проекта", сподели източникът.

Дейв призна по-рано тази година, че намира концертите с Ани - с която преди това е имал и връзка - за "влакче на ужаса" и "изтощително емоционално преживяване" поради естеството на връзката им.

Той каза: "Това е влакче на ужаса в увеселителен парк заради емоционалната връзка между мен и Ани. Хората плачат на някои песни и за Ани пеенето също е изтощително емоционално преживяване. Много от песните, които сме написали заедно, са за това, че сме заедно. Така че това не е обикновен концерт, който отива навън към публиката - той сякаш е и навътре към нас, като дует или като двойка".

Той допълни: "Това е необичайно. Обикновено една двойка е заедно в група, групата постига успех и след това се разделят. При нас беше обратното - бяхме двойка и в група, но не написахме нито една от песните за нея или докато живеехме заедно. След това решихме да не сме заедно, създадохме Eurythmics и написахме около 140 песни"./БГНЕС