Отборът на "Васил Левски" Нови пазар записа зауба от шампиона "Бяла" `Бяла, Русе с 23:34 в  мач от 6-ия кръг на първенството в А група при жените

Двубоят се игра в зала "Арена Шумен", а домакините имаха отново силна подкрепа от зрителите.

По-обиграният и опитен тим на Бяла очаквано влезе в мача със самочувствие и лесно поведе с 4:0. В началото момичетата от Нови пазар трудно пробиваха защитата на шампионките и успяха да отбележат първото си попадение едва в 10-ата минута чрез Рени Еремиева. Бяла продължи да доминира и на полувремето поведе с аванс от 10 гола - 17:7.

През втората част отборт на "В.Левски" заигра по-освободено и започна по-често да бележи във вратата на противника си. Състезателките на Бяла обаче не се отпуснаха, организираха бързи атаки с точни попадения и в средата на полувремето увеличиха преднината си до 13 гола - 26:13. До края на сещата момичетата от Нови пазар успяха да намалят разликата в головете и срещата приключи при 34:23 за гостите от Бяла.

Габриела Стефанова и Иванела Арнаудова вараха по 6 гола за "В. Левски", а за Бяла голмайстори станаха Соня Богданова и Кристина Иванова с по 7 попадения.

ШУМ.БГ.