Дубълът на баскетболният „Шумен“ загуби мача си от 7 кръг на ББЛ А група – Изток срещу Икономически университет Варна с 56:65 след продължение. Шуменци играха равностойно през целия двубой, но по-опитният варненски отбор показа класа в продължението и се поздрави с шести успех за сезона, с което излезе на първо място във временното класиране. Шумен е трети с 4 победи и 3 загуби до момента, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Първата четвърт бе за отбора на ИУ, който я спечели само с три точки аванс – 15:12. Шуменци обърнаха резултата през втората четвърт и на полувремето поведоха с 27:24.

След почивката опитният отбор на “икономистите” влезе много агресивно мача и поведе с аванс от 6 точки, който успяха да запазят и в края на третата  четвърт резултатът бе 43:37.

„Шумен“ започна последната четвърт много по-мотивиран. Отборът на ИУ също не се предаваше и двата отбора си размениха водачеството в резултата на няколко пъти. В последната минута и играта бе нервна, а отборите в опит да спрат съперника извършиха по един фаул при стрелба. Михалев вкара двата наказателни и изведе ИУ напред, а Хасанов вкара само единия за Шумен и изравни резултата 52:52, при оставащи само 17 секунди до края. Варненци не успяха в последната си атака и мачът влезе в продължение.

В продължението ИУ показаха характер. Варненци почнаха ударно с пробив на Савов и тройка на Михлаев. Росен Иванов върна две точки, но Савов продължи да показва реализаторските си умения. Авансът на ИУ достигна 8 точки след 4 поредни точки на Хирстов и това, като че ли пречупи Шумен, който нямаше сили да направи ново връщане в мача, а “икономистите” се поздравиха с успех след 65:56.

ШУМ.БГ