21 са лицата с положителни резултати за Covid -19, регистрирани в област Шумен за
изминалата седмица, като 10 от тях са жени, а 11 са мъже. За предходният период, броя на новите случаи е бил 25 души, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

12 лица от новодиагностицираните са от Шумен, останалите 9 от населени места в областта. Регистрираните лица с доказан положителен резултат за коронавирус са на възраст от 29 г. (мъж от Памукчии) до 83 г. (жена от Велики Преслав).

Поставени под карантина с днешна дата са 12 души от областта, сред които няма поставени под карантина с предписание от РЗИ - Шумен деца или ученици в организирани детски колективи и училища.

В МБАЛ - Шумен 9 са пациентите с днешна дата, хоспитализирани с Covid-19. От тях няма настанени в отделението за интензивно лечение. Няма и починали лица с доказана коронавирусна инфекция за предходните седем дни.

За седмицата от 28 ноември до 4 декември са приети 7 пациенти, като за предходния
период са били приети 9 пациенти. Броят на изписаните пациенти за седем дни е 12, като за предходната седмица са били 6 души.

За седмица са поставени 40 дози от ваксините срещу Covid-19, броят им за предходния период е 69. Към днешна дата ваксинираните лица в областта са 94 262 души, от които със завършен ваксинационен курс са 40 977 лица. С поставена бустерна доза са 18 459 души, а с бустер с адаптирана ваксина са 1 061.

ШУМ.БГ