29-годишен шуменец, криминално проявен с грабеж и държане на наркотични вещества е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП - Шумен, съобщиха от полицията.

Работата по случая започнала на 28 ноември след получен сигнал от мъж, който съобщил малко след 18 часа на телефон 112, че е станал свидетел на грабеж в района на жп гарата в Шумен. Съобщил, че докато чака влак на перона забелязал двама, които разговаряли с мъж и използвайки сила му отнели сумата от 60 лева.

В хода на проведените незабавни действия с полицейски служители от 01- РУ Варна и ЗЖУ- Варна двама шуменци на 29 и 25 години са установени и задържани на жп гарата във Варна.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП - Шумен. Работата по разследването за престъпление по чл. 198 от НК  продължила по указания на прокуратурата. В хода на документиране на престъплението са проведени процесуално-следствени действия и са разпитани свидетели.

Двамата задържани са криминално проявени с  държане на наркотични вещества и грабеж. Осъждани са. Изяснено било, че автор на грабежа е 29-годишният шуменец, на когото му е повдигнато обвинение и е задържан за срок от 72 часа. Той е приведен в ОС „Изпълнение на наказанията“.

ШУМ.БГ